доброволен консултант по кърмене

Списък с доброволни консултанти по кърмене

Ако разполагате със списък с доброволни консултанти по кърмене за Вашия град и квартал, значи Вие разполагате с едно малко съкровище…

Защо?

Преди време бях получила запитване от майка, молеща за конкретен съвет. Повярвайте ми, много ми се иска да раздавам съвети, женкото у мен напира да си споделя мнението и да Ви кажа „направи това и това“, но наистина нямам това право. Дебело подчертавам: не съм акредитиран консултант по кърмене, не съм минавала обучения. Опасно е да търсите съвети от аматьори.

Идеята на това блогче е да намеря, обобщя, синтезирам мнения на експерти по кърмене, успешни истории на кърмачки (включително и моя положителен опит) и на базата на това да ви представя основните принципи на безпроблемното кърмене.

С други думи, не съм тук да разрешавам проблеми, а да се опитам да ви предпаза от такива.

Ако получите проблем, тогава този списък с доброволни консултанти по кърмене би бил точно за Вас.

В какво се изразява списъкът с доброволни консултанти по кърмене?

Според мен, „меката“ на кърменето в България, а именно: Национална Асоциация „Подкрепа за кърмене“ е осигурила една невероятна възможност за млади и неопитни кърмачки да намерят подкрепа и реална помощ бързо, лесно и дори безплатно.

Да повторя ли? Бързо, лесно и безплатно! 🙂

Точно така. Това все пак са доброволни консултанти. Невероятни хора, които са инвестирали време, за да преминат успешно обученията и да получат акредитиране от Националния комитет по кърмене (НКК). Казвам „невероятни“, защото това са хора, които нямат финансова изгода от помощта, която ще Ви окажат. Те имат вътрешна мотивация да Ви помогнат и ще го направят.

Национална Асоциация „Подкрепа за кърмене“ предоставя публично карта на България с координатите на доброволните консултанти по кърмене. Уникално. Няма такова улеснение, според мен. Буквално избирате своя град , а за по-големите градове като София, Варна, Пловдив: забележете: квартала!

Какво означава това?

Много решени проблеми на жени кърмачки. Представете си: имате новородено бебенце вкъщи, срещате трудност или пък имате въпрос. Например:

„Бебето се нахранва само с едната гърда. Другата какво да я правя? Да я цедя ли? Или само да редувам гърдите?“

Вместо да разпитвате майки и да рискувате да ви подведат, макар и доброжелателно, просто поглеждате списъка с доброволните консултанти, намирате си града, евентуално квартала. Избирате да звъннете например на Е. Д. : тел: 088…. И това е. Безплатно!

Къде да намеря този списък с консултанти по кърмене?

Това е линкът към справката. Списъкът е публикуван на сайта на Национална Асоциация „Подкрепа за кърмене“:

"Кърмене без мъки" във фейсбук:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.